Mimar Sinan Ortaokulu

Vizyon: İstiyoruz ki... Sürekli okuyan, araştıran, kendini yenileyen nesillerin yetişsin, İstiyoruz ki... Bütün öğrencilerin akla ve bilime dayalı sağlıklı ve huzurlu bir eğitim ortamında hayata ve bir üst öğretime hazırlansın, İstiyoruz ki... Dünü bugüne bugünü yarına bağlayan köprülerin kurulduğu, bütün personeli, öğrencisi ve velilerin el birliği ile çalıştığı çevrede ve bölgede model bir okul olalım.

Misyon: Bütün öğrencilerimizi Türk Milli Eğitimi´nin Temel amaçları, Atatürk ilke ve inkılapları çerçevesinde, çağımızın gereklerine ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayan ruh ve beden sağlığı yerinde, kendine güvenen, girişimci,mutlu ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek.

Başarılar: 2020-2021 Eğitim öğretim Yılı 8. sınıf mezun olan öğrencilerimizden 6 öğrencimiz Fen Liselerine 8 öğrencimiz de puanlı okullara yerleşmiştir.

Isınma: Kalorifer. Doğalgaz
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: 5. Sınıflarda Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıf uygulanmaktadır. İngilizce
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: il milli eğitim erasmus projesine ortak olunmuş. 5 adet tübitak bilim söyleşilerine ve 4006 bilim şenliklerine başvuru da bulunulmuştur. E twining ortak projeler yürütülmektedir.
Proje Çalışmaları:

WEB - https://msinanortaokulu.meb.k12.tr

Adres - ORTA MAH. KANARYA SK. MİMAR SİNAN ORTA OKULU BLOK NO 12B KAYNARCA / SAKARYA

Yerleşim Yeri - Okulumuz Kaynarca İlçe merkezinde bulunmaktadır.

Ulaşım İlçemiz, Sakarya il merkezinin kuzey batısında yer almakta ve İzmit ilçesi olan Kandıra ile komşu ilçe durumundadır. İl merkezinden yaz aylarında saat 23:00´e kadar, kış aylarında ise saat 22:00´ye kadar yarım saat aralıklar ile Kaynarca otobüsleri bulunmaktadır. İzmit İstanbul istikametinden gelenler için Kandıra üzerinden ulaşım sağlanabilir. Kandıradan ilçemize saat 18:00´e kadar yarım saat aralıklarla minibüs bulunmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Sakarya merkeze uzaklık = 29 km Kandıraya uzaklık = 17 km Okulumuz İlçe merkezinde bulunmaktadır.